Motty - Søk om et nytt spesiallån for bolig

BOLIGLÅN NÅR BANKEN SIER NEI

– ET SPESIELT LÅN I EN SPESIELL SITUASJONHVOR MYE VIL DU LÅNE?
,-
NEDBETALINGSTID
SØK SPESIALLÅN NÅ

Låner du 100 000 kr over 5 år, koster det 37 120 kroner hvis den effektive renten er %. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 årene er 137 120 kroner. Hvilken rente du får, gjenstår å se. Nominell rente varierer fra 3.99 % til 6.4 %.
Du finner løsninger hos oss hvis du ikke får boliglån på tradisjonelt vis. Vi har mange veier til lån, så la oss sjekke ut mulighetene dine.


Betalingsanmerkninger og inkasso – få lån likevel

Vi kjenner bankene som ikke gir blankt avslag på lånesøknaden din. De kan løse boligdrømmen selv om du har betalingsanmerkninger, inkasso eller ikke har en typisk 100 % fast stilling.

Hvis du eier bolig og kan stille med denne som sikkerhet for et lån, er bankene mer fleksible og løsningsorienterte. Når du sender inn en søknad til oss, blir det derfor tatt en grundig helhetsvurdering og sammen snur vi alle steiner for å finne en god løsning.

Hvorfor får man avslag på lån?

Det er flere grunner til at bankene ofte sier nei til et lån eller refinansiering – selv om du har egenkapital, sikker inntekt eller god betalingsevne. Det er noen faktorer bankene slår hardt ned på:
  • Om du har betalingsanmerkninger, inkassosaker eller mye gjeld
  • Om du er selvstendig næringsdrivende, vikar eller freelance, har deltidsstilling eller prosjektstilling, er pensjonist eller trygdet

Vi gjør det ikke sånn!
Lån og boliglån vurderes etter din evne til å håndtere lånet og avdragene, ikke din historikk.Har du bolig, har vi løsninger for deg

Gjennom oss er prosessen annerledes. Har du bolig, vil vi strekke oss langt for å finne et godt resultat i hvert spesielle tilfelle. Det er derfor vi kaller det spesiallån for bolig. Det er en spesiell og unik vurdering i hvert enkelt tilfelle. Våre boliglån-spesialister er klare til å hjelpe deg hele veien.

Bedre sjanser hvis du har en medsøker

Det er viktig å være klar over at det er større sjanse for at du får det lånebeløpet du ønsker deg hvis du søker sammen med noen. Da pleier også banken å gi lengre nedbetalingstid og bedre rente på lånet fordi dere er to om ansvaret. En medsøker kan være en samboer, ektefelle eller en venn.

Du kan søke om boliglån hos oss hvis du:
  • Eier egen bolig/eiendom i Norge
  • Har en bolig med markedsverdi på minst 750.000 kroner
  • Har årlig inntekt på minimum 250.000 kroner
  • Har bodd eller skattet til Norge i 3 år
  • Har egenkapital på 15 % av kjøpesummen. (Dette kan variere, så ta kontakt med oss om hvordan dette kravet kan dekkes.)


Slik fungerer spesiallånet for bolig

Siden du har egen bolig, kan vi bruke den som pant og sikkerhet. Derfor må vi vite verdien på denne. En eiendomsmegler vurderer boligverdien i en takst, og den må du sende oss.

Videre må vi vite mer om deg og din inntekt. Derfor ber vi deg også om å dokumentere dette med for eksempel lønnsslipp og skattemelding. Banken tar også en kredittvurdering av deg og eventuelt medsøker.

Sjekk deg selv i Gjeldsregisteret. Der er all usikret gjeld registrert. Finn ut om du har ubrukt kreditt stående. Har du det, kan du lett avslutte disse avtalene og låne mer.Finn ut hva ubrukt kreditt betyr for dine lånemuligheter her.

Godkjenner banken søknaden din, kan vi refinansiere gjelden din og bake alt inn i et helt nytt boliglån. Det betyr at vi betaler og sletter inkasso og betalingsanmerkninger i samme runde. Da starter du med bedre forutsetninger enn du kanskje hadde, sparer penger ved at du får totalt lavere rentekostnader og dermed færre utgifter.

Ikke betal mer enn du må på lånene dine! Lær mer om hva refinansiering kan bety for deg.

Notér deg at:
Hvis du har en medsøker på boliglånet du allerede har, må også denne lånetageren godkjenne refinansieringen.

Hvor lang nedbetalingstid får du?

Det er vanlig at du får mellom 25 og 30 års nedbetalingstid når det gjelder boliglån. Det er banken som bestemmer nedbetalingstiden når du mottar et tilbud. Husk også at hvis du søker sammen med noen, kan nedbetalingstiden bli lengre.

Hvilken rente kan jeg få på boliglånet?

Banken regner ut renten basert på blant annet boligverdien. Derfor er den ulik i hvert enkelt tilfelle. Det kan også være grunnlag for å få en lavere rente hvis dere er to søkere. Dette er mulig fordi sammen regnes dere som lavere risiko for banken fordi dere da er to om å ha ansvaret.

Rentene for spesiallån bolig varierer mellom 3,99 % - 14 %.

Når får du lånet utbetalt?

Hvis du har fått et lånetilbud og godkjenner dette, går det mellom 1-5 dager før avtalen er i boks. Det er banken som betaler ned gjeld og gjør opp for deg hos alle kreditorene. Hvis du velger å signere avtaler og dokumenter gjennom BankId, går det raskere.

Bli kvitt inkasso eller betalingsanmerkninger

Det kan være vanskelig å bli kvitt inkasso og betalingsanmerkninger. Men får du god hjelp, kan du rette opp i dette og starte på nytt. Vi kan hjelpe deg med refinansiering for å slette gjelden hvis du har egen bolig. Du får gratis hjelp av rådgivere med lang erfaring.

Våre rådgivere er spesialister som har holdt på med dette siden 1985. Også er de hyggelige og hjelpsomme i tillegg!

Derfor skal du velge Motty

Unngå å få et nei i banken og få en sunnere økonomi.
Vi samarbeider med banker som kan gi lån og refinansiering selv om du har betalingsanmerkninger, inkasso eller har en arbeidssituasjon som ikke er typisk 100 % fast stilling.

Våre rådgivere er spesialister som har holdt på med dette siden 1985. All hjelp er helt gratis og uforpliktende.

Vi ser frem til å høre fra deg!
Hva betyr effektiv rente, betalingsanmerkning og kredittvurdering? Ordlisten vår forklarer alt på en enkel og kort måte.